روپرتاژ آگهی

برای موفقیت در عرصه‌ی بازاریابی و معرفی یک برند به بازار جهانی روش‌های مختلفی وجود دارد. بعضی از این روش‌های تبلیغاتی و بازاریابی رایگان هستند و بعضی مستلزم صرف هزینه. یکی از معروف‌ترین اشکال بازاریابی و تبلیغات پولی برای بیشتر برندها روشی به نام پرتاژ آگهی است. رپورتاژ آگهی مبحث جدیدی در بازاریابی نیست. این روش برای بازاریابان محتوا یکی از کانال‌های تبلیغاتی مختلف است که توسط آن برند خود را در معرض دید مخاطبان جدید قرار دهند.
ما در این مطلب قصد داریم رپورتاژ آگهی ارزان را به‌عنوان یکی از اشکال مهم و قدیمی تبلیغات بررسی و به شما معرفی کنیم.

رپورتاژ آگهی یا رپرتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی دائمی که در زبان انگلیسی به آن advertorial می‌گویند، از تلفیق دو کلمه‌ی advertisement به معنای تبلیغات و editorial به معنای سرمقاله به‌وجود آمده. بنابراین رپورتاژ آگهی تبلیغی است که به‌صورت سرمقاله نوشته شده و از طریق رسانه‌های مختلف پخش می‌شود.
این محتوای تبلیغاتی شکلی از تبلیغات اسپانسری است که اولین‌بار در سال ۱۹۴۶ توسط لغت‌نامه‌ی Merriam-Webster به مردم دنیا معرفی و از آن زمان به رسمیت شناخته شد. این نوع محتوا دهه‌هاست که در مجله‌ها، روزنامه‌ها، رادیو و تلوزیون تولید و منتشر می‌شود.
یک رپرتاژ آگهی خوب به طور مستقیم و به شکل سنتی نشان نمی‌دهد که می‌خواهد چیزی را تبلیغ کند اما آن را پنهان هم نمی‌کند. در واقع یک رپرتاژ آگهی خوب متنی با همان کیفیت مقاله‌ها، تصاویر، ویدئوها و هرنوع محتوای دیگری است که در وب‌سایت‌ها منتشر می‌شوند؛ با این تفاوت که رپرتاژ آگهی یک کانون تمرکز مشخص دارد و آن محصولی است که قرار است آن را تبلیغ کند.

تفاوت رپورتاژ آگهی و تبلیغات سنتی در چیست؟

محتوای رپرتاژ آگهی با تبلیغات سنتی متفاوت است. در این نوع تبلیغات برخلاف تبلیغات سنتی، محتوای تبلیغ مانند یک سرمقاله‌ی واقعی است؛ سرمقاله‌ای که با هدف رونق یک مارک تجاری نوشته می‌شود.
حتماً برنامه‌هایی را در تلوزیون دیده‌اید که در آن دو یا چند نفر به عنوان کارشناس با هم گفت‌وگو می‌کنند و در خلال این گفت‌وگو درباره‌ی شرکت یا محصولی خاص حرف می‌زنند، اطلاعات مفیدی را به مخاطب می‌دهند و از آن شرکت و محصولاتش هم تعریف می‌کنند. یا مثلاً برنامه‌هایی که در آن مدیر یک شرکت یا نام تجاری در خلال یک مصاحبه‌‌ی رادیویی یا تلوزیونی، درباره‌ی خدمات و محصولات شرکتش صحبت می‌کند. این‌ها همه اشکالی از رپرتاژ آگهی هسند.
فرض کنیم شما عضو تیم بازاریابی شرکتی هستید که ارائه‌دهنده‌ی خدمات شبکه‌های اجتماعی است. حالا فرض کنیم شما مسئول نوشتن یک رپورتاژ آگهی درباره‌ی این موضوع می‌شوید. ممکن است لیستی از برترین ابزارهای شبکه‌های اجتماعی را به مخاطب ارائه کنید و در این میان نرم‌افزارهای شرکت خودتان را هم بیاورید.
این روش نه تنها محصولات شما را تبلیغ می‌کند بلکه مانند یک سرمقاله، اطلاعات ارزشمندی را هم در اختیار مخاطبان شما قرار می‌دهد.

تولید رپورتاژ آگهی چه مزایایی برای کسب‌وکار ما دارد؟

با تولید رپورتاژ آگهی در واقع از نوعی روش بازاریابی استفاده می‌کنید که بیشتر بازاریابان موفق دنیا برای برندسازی، افزایش تعداد مخاطبان و مشتریان و افزایش نرخ تبدیل استفاده می‌کنند. متخصصان بازاریابی استفاده از رپرتاژ آگهی را به دلایل زیر توصیه می‌کنند:

  1. افزایش تعداد مخاطبان و مشتریان جدید

اگر ایده‌هایی برای نوشتن مقاله دارید که با حوزه‌ی صنعت و تجارت شما مرتبط است، ممکن است بخواهید آن را در نشریه‌ای مرتبط با حیطه‎‌‌‌‌‌ی کاری کسب‌وکارتان منتشر کنید. بعد از گفت‌وگو با مسئولان این نشریات می‌توانید در ازای پرداخت هزینه‌ای به آن‌ها یا به عبارتی تبدیل شدن به اسپانسر آن نشریه، مقاله‌ی خود را با محوریت نام تجاری خود در آن نشریه منتشر کنید.
این محتوا در نشریه‌ای که علاقه‌مندان به صنعت شما آن را پیگیری می‌کنند منتشر می‌شود. بنابراین طیف گسترده‌ای از افراد علاقه‌مند آن را می‌بینند و با شما آشنا می‌شوند.
تولید رپرتاژ آگهی یکی از بهترین روش‌ها برای افزایش تعداد مخاطبان است.

  1. برندسازی

یکی از روش‌های برندسازی، استفاده از تبلیغات پولی است. پیشنهاد ما و البته پیشنهاد بزرگ‌ترین متخصصان بازاریابی استفاده از رپرتاژ آگهی و انتشار آن در فضای وب و شبکه‌های اجتماعی به‌جای استفاده از تبلیغات سنتی است. چرا؟
تبلیغات سنتی تبلیغاتی مقطعی هستند که بعد از مدتی دیگر روی بیلبوردها نخواهند بود و در تلوزیون هم نمایش داده نمی‌شوند. اما وقتی شما یک رپرتاژ آگهی را در یک سایت یا شبکه‌ی اجتماعی منتشر می‌کند، مخاطبان شما با گذشت زمان هنوز می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند. یکی دیگر از مزایای رپرتاژ آگهی هزینه‌ی آن است که به مراتب از هزینه‌ی تبلیغات سنتی ارزان‌تر است.
تولید رپورتاژ آگهی به شما کمک می‌کند تا نام تجاری خود را با هزینه‌ای منطقی و معقول بر سر زبان‌ها بیندازید.

  1. هدف‌گیری مجدد مخاطبان فعلی

تولید رپرتاژ آگهی فقط به افزایش تعداد مخاطبان جدید شما کمک نمی‌کند. رپرتاژ آگهی باعث می‌شود تا مخاطبان قبلی و مشتریان فعلی خود را یک بار دیگر هدف بگیرید و توجه‌شان را به خودتان جلب کنید.
یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید در این زمینه انجام دهید این است که محتوای رپرتاژ آگهی خود را در چرخه‌ی تولید و توزیع محتوای خود بگنجانید. یعنی باید ببینید چگونه می‌توان از این محتوا دوباره استفاده کرد تا مخاطبان فعلی وب‌سایت یا صفحات اجتماعی شما آن را ببینند.
ممکن است بخواهید لینک رپرتاژ آگهی خود را از طریق خبرنامه برای مخاطبان ارسال کنید، یا آن را در صفحات اجتماعی خود بازنشر دهید و ...

 رپرتاژ آگهی

چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم؟

حالا که فهمیدیم رپرتاژ آگهی چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد، وقت آن است تا نوشتن آن را هم یاد بگیریم. برای نوشتن یک رپرتاژ آگهی خوب باید به چند نکته‌ی اساسی دقت کنیم که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  1. به ارزش کارتان توجه کنید نه تبلیغ شدن محصول‌تان.

رپرتاژ آگهی شما قبل از هرچیز باید محتوایی ارزشمند باشد. لازم نیست به صورت آشکارا از مزایای محصولات و خدمات شرکت‌تان بنویسید. رپرتاژ آگهی باید با لحنی مشابه یک محتوای متنی که در وب‌سایت خود منتشر می‌کنید نوشته شود.
منظور این است که محتوای رپرتاژ شما علاوه بر تبلیغ محصولات و خدمات‌تان باید چیزی را هم به دانسته‌های مخاطبان اضافه کند؛ باید ارزش خواندن و وقت گذاشتن داشته باشد. بنابراین قبل از شروع به نوشتن، باید فکر کنید که محتوای رپرتاژ آگهی شما قرار است چگونه به مخاطب‌تان خدمت کند؟

  1. به عنوان محتوای رپرتاژ آگهی پایبند باشید.

قبل از اینکه رپرتاژ آگهی خود را در نشریه‌ی مورد نظر منتشر کنید، یک بار دیگر آن را بخوانید و آن را از این نظر بررسی کنید: آیا محتوای شما گویای همان چیزی است که در عنوان به آن اشاره کرده‌اید؟ آیا با مخاطب صادق بوده‌اید؟
مهم است که اطلاعات مقاله‌ی شما با عنوان مطابقت و هم‌خوانی داشه باشند. در این صورت مخاطب متوجه می‌شود که با برندی صادق، دقیق و حرفه‌ای طرف است که می‌تواند به آن اعتماد کند.

  1. مشکلات مشتری را حل کنید.

از مهم‌ترین وظایف شما به عنوان صاحبان کسب‌وکارها این است که به مشتریان خود خدمت کنید و مسائل بغرنج آن‌ها را حل کنید. درست است که رپرتاژ آگهی تبلیغ کالا و خدمات شماست اما این را بدانید که حتی هنگام تبلیغ هم باید به رسالت خود، یعنی خدمت به مشتری، پایبند باشید.
بنابراین محتوای رپرتاژ آگهی شما باید طوری نوشته شود که در عین تبلیغ کردن برند شما، دردی را از مخاطبان دوا و مشکلی را برای آن‌ها کل کند. در این صورت مشتری می‌فهمد که شما فردی آگاه، خلاق و باسواد هستید که برای او و مشکلاتش ارزش قائلید. همین امر باعث می‌شود تبلیغ شما مؤثرتر عمل کند و موفق‌تر باشد.

  1. تمام تمرکزتان را روی صحبت کردن از برند، محصولات و خدمات خود نگذارید.

این یک قاعده‌ی کلی است که برای جلوگیری از کسل‌کننده شدن مطلب و افتادن به دام ملال، باید از نوشتن صرف درباره‌ی خودتان خودداری کنید.
فرقی نمی‌کند درباره‌ی چه چیزی می‌نویسید، این را به یاد داشته باشید که به جز خودتان، حتماً به یکی دو منبع دیگر هم ارجاع بدهید و درباره‌ی دیگران هم صحبت کنید. هیچ مخاطبی لحن متکبرانه و خودمحور را دوست ندارد. فراموش نکنید که ذکر نام برندهای دیگر و اشاره به آن‌ها در نوشتن رپرتاژ آگهی ضروری است.

  1. مشتری را به هیجان بیاورید.

این هم یکی از ترفندهای نوشتن رپرتاژ آگهی موفق و مؤثر است. باید کاری کنید مخاطب حین خواندن محتوای شما به هیجان بیاید و خوشحال شود. باید درباره‌ی چیزهایی بنویسید که خواننده از خواندن آن‌ها لذت ببرد.
می‌توانید محتوا را با لحنی صمیمانه بنویسید یا از شکلک‌ها و گیف‌ها استفاده کنید یا محتوا را با چاشنی یک مسابقه‌ی هیجان انگیز منتشر کنید.
ترفندهای زیادی برای تزریق هیجان به مخاطب وجود دارد که باید بر اساس هویت و شخصیت برند خود و همچنین بر اساس پرسونای مشتریان و مخاطبان‌تان انتخاب کرده و از آن‌ها استفاده کنید.